Nieuws

Subsidieregeling geïntegreerde gewasbescherming

𝗕𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻𝗸𝗼𝗿𝘁 𝗼𝗽𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗲 𝘀𝘂𝗯𝘀𝗶𝗱𝗶𝗲𝗿𝗲𝗴𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗴𝗲ï𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗲𝗲𝗿𝗱𝗲 𝗴𝗲𝘄𝗮𝘀𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴。 𝗗𝗶𝘁 𝗶𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝘀𝘂𝗯𝘀𝗶𝗱𝗶𝗲𝗿𝗲𝗴𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗱𝗶𝗲 𝘀𝘁𝗶𝗺𝘂𝗹𝗲𝗲𝗿𝘁 𝗼𝗺 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝘁𝗶𝗲𝘃𝗲 𝗲𝗻 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗰𝗵𝗲𝗺𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗺𝗮𝗮𝘁𝗿𝗲𝗴𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝘁𝗲 𝘇𝗲𝘁𝘁𝗲𝗻 𝗼𝗺 𝗴𝗲ï𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗲𝗲𝗿𝗱𝗲 𝗴𝗲𝘄𝗮𝘀𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗲𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻.

 

Er is subsidie aan te vragen voor óf een innovatieproject óf een bedrijfsmiddel. De subsidie is aan te vragen van 1 september tot en met 29 september 2023. Als er aan de voorwaarden wordt voldaan, is de hoogte van de subsidie 50% van het innovatieproject of bedrijfsmiddel.

De minimale subsidie op het project is € 10.000,- ( dus minstens voor € 20.000,-projectkosten) of € 5.000,- op een bedrijfsmiddel (dus minstens voor € 10.000,- investeren in een bedrijfsmiddel). Kanttekening bij het innovatieproject is dat deze subsidie altijd in een samenwerkingsverband van een landbouwbedrijf en een onderzoeksorganisatie moet worden aangevraagd.

 

Vooral het onderdeel bedrijfsmiddel lijkt erg interessant. Het bedrijfsmiddel moet minimaal een van de volgende 5 bewerkingen kunnen uitvoeren: vernietigen, maaien, verhakselen, kapot frezen of inwerken. Als voorbeelden noemt RVO messenwals, messenrol, schijveneg, rotorkopeg en ecoploeg.

 

𝙇𝙚𝙩 𝙤𝙥: 𝙝𝙚𝙩 𝙨𝙪𝙗𝙨𝙞𝙙𝙞𝙚𝙗𝙪𝙙𝙜𝙚𝙩 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙙𝙚𝙚𝙡𝙙 𝙤𝙥 𝙫𝙤𝙡𝙜𝙤𝙧𝙙𝙚 𝙫𝙖𝙣 𝙗𝙞𝙣𝙣𝙚𝙣𝙠𝙤𝙢𝙨𝙩.

 

Voor een verdere uitleg verwijzen wij u naar de volgende link: https://www.rvo.nl/subsidi…/geintegreerde-gewasbescherming

 

Voor vragen of het aanvragen van de subsidie, neem dan gerust contact met ons op. Hans Janssen neemt de aanvragen vanaf 1 september voor zijn rekening. Hij is per mail te bereiken hjanssen@admifa.nl of telefonisch vanaf 30 augustus.