De laatste nieuwsberichten van Admifa Accountants en Adviseurs

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Admifa Accountants en Adviseurs. Wij zullen u op de hoogte houden van beurzen en evenementen waar u Admifa kunt vinden. Ook nieuws over onze service en dienstverlening leest u hier. Nog meer nieuws leest u in onze nieuwsbrief.

Admifa bij RTV Noord

Veel ondernemers zitten met hun handen in het haar ondanks de coronaregeling waarbij ondernemers 4000 euro ontvangen als gift om de eerste nood te lenigen. Tweeduizend zzp'ers vragen steun aan in stad-Groningen. Het gaat hier om een aanvulling tot het bijstandsniveau in de zogeheten Tozo-regeling, de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Veel kleine en grote MKB'ers gaan een moeilijke tijd tegemoet. Er wordt gesproken dat de faillissementen in twee golven komen.

RTV Noord vroeg Bert Schulte om een reactie in de TV-uitzending van maandag 30 maart: "Wat is de situatie in de regio Stadskanaal"."

Een aantal ondernemers is erg geraakt door de crisis met name de horecabedrijven, kapsalons, schoonheidssalons etcetera. We zien ook wel bedrijven die de omzet nog wel redelijk op pijl hebben, waar er lokaal nog voldoende steun is. Het is wisselend, maar ook schrijnend en onwerkelijk. Bedrijven kloppen bij ons aan voor welke regeling ze in aanmerking kunnen komen, waar en wanneer ze een aanvraag moeten doen, hoeveel steun ze kunnen krijgen, maar zeker ook hoelang kan ze het kunnen volhouden. De bedrijven met een buffer kunnen het wel een tijdje volhouden, maar de bedrijven die dat niet hebben opgebouwd krijgen het erg moeilijk".Wat zou Bert de starters adviseren: "Ik heb gezien bij de crisis in 2008 dat bedrijven die toen zijn gestart uiteindelijk wel een goede stap hebben genomen. Je moet je niet uit het veld laten slaan. Blijf positief denken en ga vooral uit van je eigen kracht. Pak nieuwe ideeën op uit ontstane situaties. Ik las vanmorgen een artikel in de krant over een aspergeteler die een mobiel verkooppunt organiseert. Het is niet alleen de detailhandel die ermee te maken hebben. We zien ook dat agrariërs te maken hebben met dalende prijzen. Wat wij in deze tijd als adviseur erg belangrijk vinden is extra aandacht geven. Wat kunnen wij doen voor de klant, hoe kunnen we ze ontzorgen. Maak jouw probleem ons probleem en laat ons er eens goed naar kijken. Uiteindelijke moet je proberen om er met elkaar uit te komen. Een luisterend oor bieden. Nu moeten we er als adviseurs zijn voor de klant. Zij hebben het nog niet eerder meegemaakt, maar wij ook niet, samen kom je wel een heel eind verder.Ga naar de website van RTV-noord voor het hele artikel en TV-uitzending.


Mocht u vragen hebben, bel dan gerust op het nummer 0599 - 653811 of e-mail naar info@admifa.nl

Coronavirus update

Net als alle andere bedrijven hebben wij ook wijzigingen binnen onze dienstverlening en communicatie.

Ons kantoor draait uiteraard gewoon door en er wordt grotendeels vanuit huis gewerkt. Onze medewerkers zullen dit waar mogelijk de komende periode blijven doen.

Uiteraard zijn de medewerkers gewoon per e-mail en telefonisch bereikbaar. Ook ons kantoor zal geopend blijven, weliswaar met een minimale bezetting.

Heeft u binnenkort een afspraak een van onze medewerkers? Dan zullen wij binnenkort contact met u opnemen.

Zoals u misschien kunt begrijpen hebben spontane bezoeken heeft niet onze voorkeur. Indien u wilt langskomen, verzoeken wij u om vooraf een afspraak te maken.

Uiteraard volgen de ontwikkelingen op de voet. Blijft het advies van de overheid na 31 maart nog steeds van kracht dan zullen wij deze maatregel langer hanteren. Mocht u vragen hebben, bel dan gerust op het nummer 0599 - 653811 of e-mail naar info@admifa.nl

Automatische factuurherkenning

Nu ook bij Admifa je facturen automatisch laten herkennen

Bij Admifa maken we al geruime tijd gebruik van het online boekhoudpakket Unit4 Multivers Online. Naast de voordelen van een online boekhoudpakket zoals een automatische bankkoppeling en de Management Monitor  is het ook mogelijk uw facturen automatisch te laten herkennen door Basecone. Via een handige app op uw mobiel of via een printer met scanner maakt u een kopie van uw factuur en met 1 druk op de knop wordt deze doorgezet naar Basecone. Deze webapplicatie herkent nu automatisch om welke leverancier het gaat, wat het factuurbedrag en de factuurdatum zijn en welke grootboekrekening hierbij hoort. De boekhouding wordt hierna automatisch bijgewerkt in Multivers Online.  Dit scheelt ook weer in de accountantskosten, want wij hoeven de facturen niet meer op te zoeken. De scans van de facturen worden ook in de boekhouding opgeslagen. Zo kunnen we het zo makkelijk en goedkoop mogelijk maken de boekhouding bij te houden.